My blog

Зашто зум објективот не е тегла Ајвар, совет за Канонџии, Никонџии, Сонџии и сите другџии

Растурен објектив Текст и фото Орце Поповски, Скопје 20.04.2018 Еден од најпроблематичните сервиси ми е промената на бленда кај зум објективите за Канон фотоапаратите , без разлика …

Read more

Canon EOS M5 , елегантно решение за секое патување

Спремен за патување текст и фотографија Орце Поповски, 16 март 2018 Кога цело време возиш џип, на автомобилите како Мини почнуваш да гледаш со потсмев, што е комплетно погрешен …

Read more

Монитор за фотографи и видеографи

текст и фотографија Орце Поповски, 2 март 2018         Најпрвин еден краток вовед. видови монитори Карактеристиките кои мора да ги има еден монитор за фотографија и видео во …

Read more

Sony α9 , вистинска конкуренција на двајцата ГОЛЕМИ

текст и фотографија Орце Поповски , Sony A9 & Sony FE 70-200mm f/4 G OSS Откако се појавија со првите апарати без системот за огледало  ( Mirrorless ) , Сони ја …

Read more

Nikon D850 Апарат за сите прилики, но не за секого

текст и фотографии Орце Поповски ,  Скопје 31,01,2018 Врвот Пелистер сликан од Нижеполе, ИСО 64 Во организација на РефотМ ,на 21 Септември 2017 во МКЦ се одржа една многу добра …

Read more

Пар за озбилно Sigma 12-24mm F4 DG HSM Art и 24-105mm F4 DG HSM Art.

Сум приметил нешто во последно време, како поминува времето ранецот со опрема станува се поголем и потежок , а обратно пропорционално на него кичмава ми станува се послаба и поосетлива . Кога дојде …

Read more

Ѕверот и убавиците, Sony Alpha a99 II во друштво на Sigma 24-105 F4, Sigma 35mm f1,4 ART, Sigma 50mm f1,4 ART

Sony Alpha a99 II и Sigma 24-105 F4 Спремен за акција Кога ми понудија да го земам на тестирање новиот Sony Alpha 99 mark II заедно со овие 3 објективи кои ги собраа сите можни награди за …

Read more

На своето место, спремен, ФОТОГРАФИРАЈ Canon EOS 1300D

            Додека преместувавме роба од сервис во дуќан, случајно сум заборавил една кутија со Canon EOS 1300   во автомобилот. Да не ја мислам ја земав дома, и нормално по 5 минути веке ја имав …

Read more